Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

Spelen en kerntalenten.

Je kerntalenten is een verzameling van sterke en minder sterke eigenschappen waar je van nature over beschikt en die bepalend zijn voor je persoonlijkheid. Er zijn natuurlijk nog andere externe invloeden zoals je opvoeding, milieu, kansen en levensgebeurtenissen die mede de ontwikkeling van je persoonlijkheid bepalen. Maar de kern, je kerntalenten, veranderen niet echt.

Danielle Krekels, de ontdekker en pionier van de KernTalentenmethode, stelde vast dat in kinderspelen deze kerntalenten naar voren komen. Ze vertaalde de spelletjes naar 23 kerntalenten met elk hun eigen specifieke componenten.

Je kerntalenten kan je terugvinden door te kijken wat je favoriete speelgoed, spelletjes, interesses en activiteiten waren in je kindertijd tussen 4-5 & 12-13 jaar.

 

Rate this blog entry:
0
Akiane: child prodigy, artist, poet, "Indigo child...
Mediteren en tanden poetsen.