Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

Mediteren en tanden poetsen.

Als je bij de mondhygiënist komt is de standaard vraag hoe je je tanden poetst. Onlangs vroeg mijn mondhygiënist ook nog wanneer ik mijn smiletanden poets. Nieuwsgierig geworden vroeg ik hem waarom hij dat vroeg. Hij vertelde dat hij merkte dat bij sommige mensen delen van het gebit beter worden gepoetst dan andere delen. Als hij dan vroeg wanneer zij hun tanden poetsen bleek dat zij hun tanden poetsen terwijl ze ook nog andere dingen doen. Het gevolg is dat ze zonder aandacht en op de automatische piloot poetsen waardoor ze delen van het gebit overslaan. Zo blijkt dus dat mensen soms te weinig aandacht hebben voor wat ze doen. En aandacht is nu precies waar het bij mediteren om gaat. Aandacht geven aan. Aandacht geven aan de wijze waarop je je tanden poetst. Het voordeel zal duidelijk zijn. Hoe poets jij je tanden?

Rate this blog entry:
0
Spelen en kerntalenten.
Solitudes: Natural Relaxation - horizons

Related Posts