Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

How it feels to have a stroke

Neuroanatomist Jill Bolte Taylor had een kans die alle wetenschappers die het brein bestuderen zouden willen hebben: zelf ervaren hoe je brein werkt. Op een morgen realiseerde Jill dat een zware beroerte had gekregen. Terwijl dit gebeurde en ze voelde hoe haar hersenfuncties het één voor één lieten afweten (spraak, bewegen, begrijpen) bestudeerde ze dit en onthield elk moment. In de video vertelt ze haar verhaal. Over hoe het brein ons zelf definieert en hoe het je verbindt met de wereld en de ander, vanuit de linker en rechter hersenhelft.  Ze vertelt hoe zij 'ik' versus 'eenheid' ervaren heeft, 'serieel verwerken' versus 'parallel verwerken' en 'tijd' versus 'tijdloosheid' heeft ervaren.

 

Rate this blog entry:
0
Tina Turner Chanting
What Is Truth?