The selected editor codemirror is not enabled. Defaulting back to codemirror.
2 minutes reading time (425 words)

Wat is een medium?

Op TV zie je ze regelmatig; Char, Ogilvy, Vanessa en Peter van der Hurk (de laatste twee bij het Zesde zintuig) . Veelal worden ze aangekondigd als medium maar ook wel als paragnost of helderziende. Een exacte definiëring is er niet en de termen worden dan ook wel eens door elkaar gebruikt.

Mediums zijn mensen die contact leggen met overledenen of gidsen aan de andere kant. Het medium geeft boodschappen door van de overledene of van hun eigen gids. De overledene of gids aan de andere kant is daar als persoon aanwezig, alleen dan in de vorm van energie.

Er zijn twee soorten mediums. De eerste zijn mediums die boodschappen doorkrijgen zonder zelf een persoonlijk contact te hebben met de ziel aan de andere kant. De tweede soort medium heeft wel een persoonlijke contact met de ziel aan de andere kant. Bekende mediums waren bijvoorbeeld Estella Robert en Doris Stokes. Zij hadden beide een eigen persoonlijke gids die boodschappen doorgeeft, maar bijvoorbeeld ook vertelt over het leven aan de andere kant. Het medium doet zelf eigenlijk niets anders dan contact leggen met de overledene of gids en geeft de boodschappen door.

Een paragnost wordt ook wel een helderziende genoemd. Helderziendheid is een vorm van een paranormale waarneming. Naast helderziend is er nog helderhorend, heldervoelend en helderruikend en helderwetend. Met uitzondering van helderwetend is de waarneming is dus via de zintuigen van de paragnost. Bij helderwetend is het een weten dat iets zo is. Zo zie je bij een helderziende waarneming een plaatje of filmpje in je hoofd. Ze hebben veelal meerdere vormen van waarnemingen. Zo kan iemand zowel heldervoelend, helderhorend en helderziend zijn.

Paragnosten hebben geleerd om de waarnemingen die ze doen te scheiden van hun eigen zintuiglijke waarneming. Zo onderscheiden ze bijvoorbeeld bij een heldervoeldende waarneming van verdriet het verdriet van de waarneming en een mogelijk persoonlijk verdriet.

Bij deze manier van werken (waarnemen) is er dus geen contact met een overledene of gids. De waarnemingen kan je ook wel beschouwen als het aflezen van de energie (aura) van de persoon bij wie de waarneming wordt gedaan. Je karakter, ervaringen, verlangens, belemmeringen, gevoelens, etc. zijn opgeslagen in je aura.

Paranormale waarnemingen zijn een aanloop naar mediumschap. Een medium heeft dan ook paranormale waarnemingen. Maar een paragnost hoeft nog geen een medium te zijn.

De hoeveelheid, de mate van gedetailleerdheid en de inhoud van de waarnemingen en boodschappen die de verschillende mediums en paragnosten doorgeven is per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van vele factoren waaronder de persoonlijke ontwikkeling en de geoefendheid van het mediumschap.

0
Een bezoek aan de medium demonstratie van Jose Gos...
The Best Of British Mediumship (1/10)

Related Posts

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.