Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

Mediterend appelsap

Het kleine meisje Thanh Thuy wil geen appelsap drinken. Er zitten namelijk allemaal stukjes appel in. Ze rent naar buiten om te spelen. Maar als ze een paar uur later weer thuiskomt, is het sap helder geworden. 'Is dit een ander glas, Oom Monnik?'' Nee,' antwoordt Thich Nhat Hanh, 'het is hetzelfde glas als daarnet. Het heeft een tijdje stilgestaan en nu is het helder en heerlijk.' Thanh Thuy kijkt weer naar het glas. 'Het is echt lekker. Heeft het net als u gemediteerd, Oom Monnik?' Als Thich Nhat Hanh is uitgelachen, zegt hij: 'Laten we zeggen, dat ik het appelsap nadoe wanneer ik mediteer; dat is dichter bij de waarheid.'

Rate this blog entry:
0
5 misverstanden over mediteren
De 1 minuut meditatie ‘stop’.

Related Posts