Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

Eckhart Tolle, een biografie en samenvatting van zijn ideeën

In deze film zie je een interview met Eckhart Tolle in de Hour with George Stroumboulopoulos. Hierin zie je een korte biografie van Eckhart en hoe zijn werk is ontstaan naar aanleiding van een bijzondere spirituele ervaring die hij heeft gehad op zijn negenentwintigste.

 

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een inspirerende geestelijke leraar. Hij is niet verbonden met een bepaalde traditie of geloof. Zijn eenvoudige en tevens diepzinnige leer is zeer praktisch en heeft duizenden mensen geholpen bij het vinden van innerlijke vrede.

Eckhart werd geboren in Duitsland, waar hij tot zijn dertiende woonde. Daarna woonde hij in Spanje en ging vervolgens studeren in Londen. Na zijn studie werd hij wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Cambridge. Zijn leven werd gekenmerkt door depressiviteit en angst. Tot hij op zijn negenentwintigste  een diepe spirituele omslag mee maakte. Vanaf dat moment trachtte hij zijn transformatieproces te integreren en te verdiepen door een intense reis naar binnen. De laatste tien jaar is hij werkzaam als counselor en spiritueel leraar. Hij woont tegenwoordig in Vancouver.


 


 

Rate this blog entry:
0
Hoe ziet de wereld er uit met honderd bewoners
Eckhart Tolle over Emoties

Related Posts