The selected editor codemirror is not enabled. Defaulting back to codemirror.
1 minute reading time (94 words)

Coming to Our Senses. Jon Kabat-Zinn.

 

Jon Kabat-Zinn (5 juni 1944) is oprichter en voormalig directeur van de Stress Reduction Clinic van het gezondheidscentrum van de universiteit van Massachusetts, waaraan hij als hoogleraar was verbonden. Hij ontwikkelde aandachtstraining (Mindfulness), een techniek om mensen te leren omgaan met stress, angst, pijn en ziekte. Hij noemde zijn programma Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Zijn missie is om aandachtstraning een plaats te geven binnen de reguliere geneeskunde en in de samenleving als geheel.

Kabat-Zinn publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen over aandachtstraining en de klinische toepassingen ervan. Ook schreef hij een aantal boeken.


 

0
Deepak Chopra: een introductie in Mediteren
Jon Kabat-Zinn over Mindfulness

Related Posts