Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

Change your Mind Change your Brain: The Inner Conditions. Matthieu Ricard

 

Matthieu Ricard (Parijs, 1946) werd als zoon van de filosoof Jean-François Revel in Parijs geboren en studeerde eerst moleculaire biologie. Tijdens zijn promotieonderzoek werkte hij in het Pasteur Instituut met Nobelprijswinnaar François Jacob.

Toen hij in 1972 gepromoveerd was begon hij te twijfelen aan een academische carrière. Geïnspireerd door de films over de Tibetaanse meesters besloot hij naar de Himalaya te gaan. Daar ontmoette hij Kangyur Rinpoche in Darjeeling (India) en studeerde bij hem tot zijn overlijden. Hierna werd hij leerling bij Dilgo Khyentse Rinpoche in Kathmandu (Nepal) en studeerde bij hem tot zijn overlijden in 1991. Tevens besloot Matthieu monnik te worden. Tot op de dag van vandaag woont Matthieu Ricard in een kamer op de bovenste verdieping van het Shechen-klooster in Bodnath (Kathmandu). In 1989 werd Matthieu de persoonlijke (simultaan) vertaler van de dalai lama en sindsdien reist hij vaak met de dalai lama mee.

Rate this blog entry:
0
Anthony Robbins over de Power of Questions
Hoe ziet de wereld er uit met honderd bewoners

Related Posts