Woensdagavond 31 jan. 2018

De inspirerende en actieve lezing

Wees je eigen gids

'Wees je eigen gids' gaat over hoe je zelf richting geeft aan je leven, hoe jij in het leven staat en wil staan. Wie ben je, wat wil je bereiken? Je verlangens, dromen en passies. En ook gaat het wat je tegenhoudt, over tegenslagen in je leven en je ‘stumbling blocks’ de dingen waar je steeds tegenaan loopt en hoe je daar uit kan komen.

De Roos, P.C. Hooftstraat 187  in Amsterdam

5 misverstanden over mediteren

Hoewel mediteren steeds meer wordt gezien als een goede manier om te ontspannen en mentaal sterker te worden bestaan nog vele misverstanden.

  1. Mediteren is hocus-pocus. Wel, de praktijk is anders. Tot de mensen die mediteren behoren tot topsporters, popsterren en er zijn inmiddels vele organisaties waar medewerkers actief mediteren. Net als zo velen hebben zij een baan, gezin, een huis, tuin en een dagelijks huishouden. Zij hebben meditatie ervaren als een manier die eenvoudig in de praktijk is te integreren om zo in werk en privé meer innerlijke rust te krijgen, meer te ontspannen en om tot betere prestaties te komen.
  2. Ik heb het te druk. Juist dan is het goed om te mediteren! Je komt meer tot rust en je kan gemakkelijker je werk doen. Je wordt creatiever en komt sneller tot oplossingen.
  3. Mediteren is alleen maar stil zitten. Gebeurt er dan nog wat? Ja zeker! Bij mediteren richt je je aandacht op je lijf of op je ademhaling. Je bent er volledig geconcerteerd op. Hierdoor leer je om alle aandacht te geven aan waar je op dat moment mee bezig bent. Je zorgen van gisteren en morgen verdwijnen naar de achtergrond. Je krijgt meer energie en slaapt beter.
  4. Rare zithouding en alternatieve kleding. Dat is niet nodig. Je kan gewoon op een stoel zitten in je kantoorkleding. Het is wel prettig als je kleding comfortabel zit.
  5. Mediteren is moeilijk. Mediteren is eenvoudig te leren en het leuke is dat je het nooit fout kan doen en je geen doelen hoeft te bereiken. Je hoeft alleen maar aandacht te geven.
Rate this blog entry:
0
Meditatietip: vandaag geen zin
Mediterend appelsap

Related Posts